Haberler Hassas Ekim Makinaları Özellikleri Nelerdir?
Hassas Ekim Makinaları Özellikleri Nelerdir?

Hassas Ekim Makinaları Özellikleri Nelerdir?

Hassas ekim sırasında tohumlar tekli olarak belirli sıralar halinde, uzaklıkları birbirine eşit olacak şekilde ve ekim derinlikleri sabit tutulan bir yöntem izlenmektedir. Hassas ekim makinelerinin kullanım alanı bir hayli fazla olarak bilinmektedir. Özellikle hassas ekim dendiğinde akla gelen ilk tohum türü şeker pancarı olarak bilinmektedir. Bu sebeple ise bazı kişiler bu makinalara şeker pancarı makinası adını da vermektedir. Fakat bu ürünlerin kullanımı sadece şeker pancarı ile sınırlı değildir. 
Hassas ekim makinaları marul, nohut, fasulye, ayçiçeği, mercimek ve mısır dikiminde de tercih edilmektedir. Bu sayede ise büyük oranla insan gücünden tasarruf edilmesi söz konusudur. Hassas ekim makinaları farklı sınıflandırmalara tabii tutulmaktadır. Bu sebeple ise pek çok çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak ele alındığında ise; Mekanik hassas ekim makinaları, yapışkan bantlı olan hassas ekim makinaları, hidropnömatik olarak adlandırılan hassas ekim makinaları, pnömatik hassas ekim makinaları ve yuvalara ekim yapan hassas ekim makinalarıdır.

Mekanik Hassas Ekim Makineleri

Mekanik hassas ekim makinelerinde düzenler delikli plakalar, yuvalı diskler, kaşıklı ekici olarak bilinmektedir. Bu ve diğer hassas ekim makinalarının toprakta çalışabilmesini sağlayan başlıca parçaları bulunmaktadır. Kesek sıyırıcı, gömücü ayak, arka baskı tekerlekleri, gübre gömücü ayaklar, çizi kapatıcılar ve markörler bunların arasında yer almaktadır. 
Hassas ekim makinalarının en büyük özelliği kısa bir sürede tohumların ekimini sağlaması ve zamandan tasarruf edilmesidir. İnsan gücüne olan ihtiyaç bu sayede azalmakta ve işlemler kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İnsan gücü ile yapılan ekime oranla kat be kat fazla ekim işlemi gerçekleştirmek mümkün hale gelmektedir.

Hassas Ekim Makineleri Fiyatları

Hassas ekim makinaları kullanılacak olan tohumun türevine, kullanılacak alana göre farklı çeşitleri ile kullanıcılarının beğenisine sunulmaktadır. Bu sebeple makinalarda tek bir fiyat söz konusu olmamaktadır. İşlevlerine ve iş gücüne bağlı olarak fiyat aralıkları değişebilmektedir. Ayrıca fiyat aralıklarının değişiminde etkili olan bir diğer unsur ise makinanın kalitesi olarak bilinmektedir. Sizler de tarlalarınızda kullanabileceğiniz fonksiyonel hassas ekim makinaları için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. 

Diğer Blog Yazılarımız